Preduzeće Oleks od osnivanja 1993. godine, posluje u oblasti reciklaže. Od zanatske radionice i zanemarljivog početnog kapitala, u narednih 20 godina prerasta u ozbiljnu kompaniju koja iz godine u godinu zapošljava sve više radnika i iz sopstvenih izvora investira u novu opremu i proširenje kapaciteta.

Sedište preduzeća se nalazi u Užicu. Preduzeće se sastoji od dve celine:

1. Reciklažni centar Požega

Ukupna površina zemljišta 1,1 ha, pod objektima 1.800 m². Proces sakupljanja, transporta, skladištenja i tretmana kako neopasnog tako i opasnog otpada obavlja se specijalizovanim voznim parkom sa utovarnim sredstvima, kao i terenskim ekipama obučenim i sertifikovanim za sečenje. Zahvaljujući savremenoj opremi, čitav proces prerade sekundarnih sirovina se odvija u okviru najviših standarda zaštite životne sredine.

2. Kompleks u Lunovom selu – skladištenje i prodaja etanola i destilata

Ukupna površina kompleksa 10,5 ha, pod objektima 6.200 m². U okviru fabričkog kompleksa u Lunovom selu sa skladišnim prostorom kapaciteta 2.500.000 litara, obavljaju se poslovi uvoza, skladištenja i prodaje etil alkohola i destilata.

Poslovni uspeh “Oleksa” doo prepoznali su i drugi tako da je u 2012. godini dobijeno priznanje ProBiznis lidera za mala i srednja preduzeća.

Značajno društveno priznanje, Plaketa i Zlatnik “Kapetan Miša Anastasijević” za 2015, godinu, svečano je dodeljeno i preduzeću “Oleks” doo.